2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

VIVI plaukų kaukė su argano aliejumi


    Šiuo metu daug šneku apie įvairias priemones, neleidžiančias išsausėti mūsų odai ar plaukams. O kaip gi kitaip. Radiatorius gal mūsų draugas, bet tikrai jo draugija nesidžiaugia veido, kūno oda ir plaukai. Oda šerpetoja, lupasi, o plaukai siaubingai elektrinasi. Panaši situacija? 
    Jau kuris laikas, kai artėja šildymo sezonas, prisimenu VIVI plaukų priežiūros priemones, kurios man yra išsigelbėjimas kovojant su besielektrinančiais plaukais. Esu pamėgusi jų kondicionierius bei šampūnus, šįkart naudoju intensyvią plaukų kaukę su argano ir kanapių aliejais bei 12 vaistažolių šampūną (atsiliepimas bus vėliau). Atsimenat, jie turėjo tos pačios argano linijos šampūną? Ir pati išbandžiau, bet matau, jog prekyboje jo nebeliko. Šampūnas buvo panašus į kitus, tik kad kaina gerokai per didelė. O kaip yra su plaukų kauke? Žiūrim. 
   Gaminio aprašas skelbia, jog plaukų kaukė skirta plaukų atgaivinimui ir drėkinimui, minkština plaukus, daro juos lengvai šukuojamus, nuima statinį krūvį, tinka dažytiems plaukams. Argano aliejus ir alavijo ekstraktas net skatina plaukų auginą. Visur, kur kalbama, apie augimo skatinimą, iškart žiūriu skeptiškai. Kai tokius pažadus žarsto šampūnai ar kondicionieriai - netikiu, bet plaukų kaukės gal ir žadina apsnūdusias plaukų šaknis, nes laikomos ant galvos bent pusvalandį.

INCI: Aqua, Humulus Lupulus Hydrosol, Cetyl Alcohol*, Behenamidopropyl Dimethylamine, Argania spinosa oil*, Cannabis Sativa oil*, Triticum Vulgare Protein, Lactic Acid, Aloe Vera Extract, D-Panthenol, Lavandula Angustifolia Oil, Citrus Sinensis Oil, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Limonene**, Linalool**. | *Ekologiški ingredientai, **natūralių eterinių aliejų sudėtinės dalys.

   Pagal instrukciją išplautus ir nusausintus plaukus ištepti kauke palaikyti apie pusvalandį. Rekomenduojama apgaubti rankšluosčiu ir laikyti šiltai. Rašo, kad kaukę nuplauti tekančiu vandeniu, bet aš lengvai perplaunu su tuo pačiu šampūnu. Sudėtyje yra argano ir kanapių aliejaus, todėl nemanau, jog plaunant tik vandeniu plaukai neliks riebaluoti. Kaukė yra kremo pavidalo, tokios murzinai pilkai spalvos. Kvapas nežavi, tačiau jo visiškai nebelieka po procedūros.
     Kurį laiką buvau pamiršusi plaukų kaukes ar papildomas priemonės, nes... tiesiog tingėjau užsiimt. Bet atėjusi žiema mane privertė vėl prisiminti savo plaukus. Kur čia pamirši, kai plaukai pradėjo styroti lyg antenos. Pagrindinė priežastis, kodėl jie elektrinasi, tai drėgmės trūkumas. O drėgmės smarkiai sumažėja dėl patalpų šildymo, aišku, gali būti kitų priežasčių, kaip sintetiniai drabužiai ir kt. Modesta savo bloge "Grožio gurmanė" aprašė elektrinimosi priežastis. Naudojant VIVI plaukų kaukę mano plaukai mažiau elektrinasi, bet ta problema visiškai neišnyko. Tiesiog mano plaukas yra natūraliai plonas, todėl reikia itin daug pastangų suvaldyti elektrinimąsi. O dar pakeičiau šukuoseną, nusikirpau Angled Bob kirpimu, todėl jie tapo ir lengvesni. Užtat plaukai tapo glotnesni ir lengviau šukuojami. Net mano vaikinas atkreipė dėmesį, kad plaukai švelnesni, kaip perukas. 
    Internete pilna gerų atsiliepimų apie plaukų kaukę ir aš su jais sutinku. Tai geras ir naudingas produktas. Kita vertus, lygiai tą patį rezultatą galima gauti plaukus ištepus patinkančiu šalto spaudimo aliejumi ar jų mišiniu. Kažkokio skirtumo nepastebėjau, gal tik kreminio pavidalo kaukę patogiau naudoti ir tiek. O va kainos atžvilgiu gerokai pigiau naudoti tik aliejus, nes jie itin skalsūs. Tad renkatės jūs. 



Jurgita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą