2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis

JOIK drėkinantis BB kremas


     Apie "JOIK" kosmetiką kažkas jau girdėjo, kažkas gal dar ne. Laura jau senokai spėjo aptarti savo toniką su šaltalankiais. Ši estų kompanija tik neseniai pasirodė Lietuvoje ir spėjo save pristatyti vartotojams bei tinklaraštininkams.  Aš taip pat noriu padėkoti "JOIK" atstovams Lietuvoje, kad leido man išbandyti drėkinantį BB kremą. 
    Kadangi visokių veido priežiūros priemonių turiu pakankamai, nusprendžiau išbandyti BB kremą. Artėja vasara ir norisi lengvesnių makiažo priemonių, todėl ieškau man labiausiai tinkančio varianto. Tai trečiasis mano išbandytas kremas iš serijos "kremai su atspalviu". Pats pirmasis bandytas buvo "LaMav" kremas, kuris buvo labai tirštas ir, deja, ant mano odos patamsėdavo. Dar turiu likučių, tai gal sunaudoju per vasarą. Sekantis - latvių "Madara" dviejų kremų mėginukai, suteikiantys veidui švytėjimo efektą. Puikus variantas vasarai, gal net vėliau įsigysiu, kai išbaigsiu visas savo atsargas, nes dar turiu ką išbandyti. O dabar naudoju šį "JOIK" kremą.
    "JOIK" gamina dviejų atspalvių kremus su atspalviu: šviesiai odai "light" ir vidutinio šviesumo odai "medium". Pasirinkau šviesesnį,  nes aprašyme tamsesnį  kremą rekomenduojama naudoti tamsesnei/įdegusiai odai arba siekiant suteikti tamsesnį atspalvį. Mano oda tikrai nėra įdegusi, o jos dirbtinai patamsinti irgi nenoriu. Prie gamintojo pažadų verta paminėti:

  • kad sudėtyje esantys argano ir kviečių gemalų aliejai turtingi vitamino E, drėkina, maitina, apsaugo odą nuo žalingo aplinkos poveikio ir net priešlaikinio senėjimo;
  • Natūralūs mineralai paslepia mažus odos defektus, skaistina odą ir suteikia jai aksominio-matinio švelnumo;
  • titano ir cinko oksidai suteikia natūralią apsaugą nuo UV spindulių.
    Ne kartą teko kalbėti apie šalto spaudimo aliejus ir jų naudą mūsų odai,  todėl tikiuosi visos esate susipažinusios su kosmetikoje dažniausiai naudojamais aliejais, tokiai kaip argano, taukmedžio ar kviečių gemalų aliejais. Kaip gamintojas ir teigia, aliejai yra turtingi vitaminais, todėl ne tik drėkina ir maitina, bet ir saugo bei gydo mūsų odą. Bet entuziazmas šiek tiek nublanksta sudėtyje pamačius ne itin saugų konservantą fenoksietanolį, nors tikiu, jog jo kiekis gaminyje neviršija leistinų normų, tačiau fakto nepakeisi. Gal jį ir būtų įmanoma pakeisti kita konservuojančia medžiaga.



INCI: vanduo, argano aliejus, taukmedžio sviestas, kviečių gemalų aliejus, stearino rūgštis (minkštiklis, stabilizatorius), polyglyceryl-3 methylglucose distearate (emulsiklis), ryžių sėlenų milteliai, titano dioksidas, fenoksietanolis (konservantas), glicerolio eteris, cinko oksidas, tokoferolis, magnio stearatas (dažiklis, drėkiklis), avižiniai baltymai, CI77492 (geležies oksidas), koalinas, CI77891 (titano dioksidas), žėrutis, CI77491 (geležies oksidas), CI77288 (chromo oksidas, žalias dažiklis), CI77491, CI77007 (mėlynas dažiklis).



    Juodame hermetiškai sandariame indelyje slepiasi mūsų priemonė. Tokio tipo pakuotės labai patogios, nes pabaigoje nereikia gramdyti likučių. Kremas skystesnės konsistencijos ir nėra riebus, nors sudėtyje trys skirtingi aliejai, bet jaučiasi tokia labiau "vandeninga" tekstūra. Kvapas labai nestiprus, kadangi sudėtyje nėra papildomų kvapiklių, vadinasi aromatą duoda tik aliejai. 
    Kaip matote nuotraukoje, kremas šviesus ir turėtų susilyginti su odos atspalviu. Tiesa yra tokia, kad išsklaidžius kremą ant veido odos, jo iš vis nematyti. Deja, šis BB kremas nemaskuoja veido netobulumų. Gal tik šiek tiek sulygina veido odą, bet vizualių pokyčių prieš ir po aš nepastebiu. Iš tikrųjų aš ir nesitikėjau, jog priemonė turės maskuojantį poveikį. Dar prieš gaunant ją į savo rankas spėjau peržvelgti užsienio tinklaraštininkių atsiliepimus ir pamatyti nuotraukas, todėl žinojau, ko galiu tikėtis. Bet tai manęs nesustabdė nuo pasirinkimo. Nors nemaskuoja, net užtat veidą padaro matiniu. Ieškojau kremo, kuris tiktų naudoti prieš makiažo atlikimą, ir šiam vaidmeniui puikiai tiko. Kaip lengvas drėkinantis kremas jis labai greitai susigeria į veido odą, nepalieka riebios plėvelės, todėl iškart galima tepti makiažo pagrindą. Kaip ir minėjau, veidas, padengtas šiuo kremu atrodo matiniu, todėl laisvas nuo makiažo savaitgaliais veidą tepu tik šiuo kremu. Žinoma, kaip visada, mano kakta jau po kelių valandų pradeda blizgėti.
    Jei norite lengvai maskuojančios priemonės, "JOIK" BB kremas jums netiks (gal su tamsesniu atspalviu ir kitaip). Bet jei ieškote gaivaus drėkiklio prieš makiažo atlikimą - tada taip. Man labai patiko jausmas, kai kremą tepiau ant ką tik nuprausto savo veido. Šiuo metu naudoju "VIVI" prausimosi putas, po kurių mano veidą šiek tiek tempia ir kremas nuostabiai nuramina ir atgaivina mano odą. Matinis efektas ir greitas susigėrimas kremą gelbėja nuo visiškos nesekmės, todėl jį neabejotinai sunaudosiu. O ateityje tikiuosi išbandyti natūralias "JOIK" žvakes, nuo kurių ir prisidėjo verslo idėja.

Jurgita

3 komentarai:

  1. Dėkoju už objektyvią apžvalgą. Jūsų pastabos dėl gaminio sudėtyje esančių konservantų ir pigmentų labai taiklios. Taip jau yra, kad dekoratyvinės kosmetikos priemonėse, kurioms priskiriamas ir plačios paskirties produktas BB kremas (drėkina, maitina, lygina spalvą, maskuoja, apsaugo nuo UV, padengia odą matine plėvele), neapsieina be organinių cheminių junginių. Galiu tik pridėti iš asmeninės patirties, kad naudojant JOIK BB kremą, veido oda gerai atrodo nuotraukose. Oda neblizga ir atrodo gaiviai.

    Nauoti BB kremą, žinoma, kur kas patogiau ir greičiau. Bet, aš sau asmeniškai dar neatsakiau į klausimą kas yra geriau-sveikiau atskirai dieninis kremas+maskuojantis kremas+apsauga nuo saulės ar universakus BB kremas kur visko yra po truputį. Čia matyt kaip ir visur, reikia bandyti įvairius gamintojus, įvairius produktus ir žiūrėti kas tam konkrečiam idividui labiausiai tinka ir patinka.

    ieva (JOIK atstovė)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū:) tikrai geras klausimas, kas geriau, ar viskas viename ar kelios atskiros? Kalbant apie plaukus, geriau atskiras šampūnas ir kondicionierius nei 2in1 (iš savo patirties), o su veidu sudėtingiau:) Žinoma nesinori odos apkrauti begale priemonių, todėl ir ieškom geriausios universalios priemonės:)

      Panaikinti
  2. Bent vasarą pasisakyčiau ir už atskirą kremą nuo saulės, bet jei apsauginiai filtrai gerai įkomponuoti į mėgiamą kasdieninę kosmetikos priemonę, t.y. nebalina, nesausina, tai jų niekad nebus per daug :)

    AtsakytiPanaikinti