2014 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

LaMav mineralinė kosmetika

 Nuotrauka iš http://www.lamav.lt/
     LaMav mineralinės kosmetikos linija buvo mano šių metų pats laukiamiausias gaminys. Nekantriai laukiau, kada gi pagaliau pasirodys ši kosmetika Lietuvoje, o ir nuolat pasirodantys pranešimai internete "Jau greitai", vis bandė mano kantrybę. Galiausiai "greitai", net ko kelių mėnesių nuo reklamos pradžios, kosmetika atkeliavo. Ir koks apmaudas! Naiviai tikėjausi, jog LaMav kosmetika bus pigesnė nei Inika, kuri yra taip pat sukurta Australijoje. Bet mano entuziazmą sumažino labai panašios kainos.     Tikriausiai visas nustebinsiu, tačiau jei ne Swedbank bankas, tai greičiausiai dar ilgai nebūčiau išbandžiūsi LaMav kosmetikos linijos. Kol nepaklausėte, prie ko čia tas Swedbank, iškart pasigirsiu. Tik šio banko elektroninės bankininkystės dėka už sukauptus el. taškus įsigijau 50 proc. nuolaidą bet kokiam  LaMav gaminiui. Net du kartus.... Che che che (tuo metu patenkinta tryniau rankomis ir akimis šaudžiau po LaMav internetinį puslapį):)
Iš karto buvau apsisprendusi imti mineralinį makiažo pagrindą, tačiau tuo metu dar atsirado akcija pirkti visą makiažo rinkinį. Savaime suprantama, rinkinio kaina buvo mažesnė nei perkant kiekvieną produktą atskirai, o dar įvertinus mano turimą 50 proc. nuolaidą, gavosi super patrauklus pasiūlymas. Rinkinį sudarė:

  • mineralinis makiažo pagrindas, 8 g;
  • matinė užbaigiamoji makiažo pudra, 3 g;
  • mineralinis bronzantas Sunkissed, 3 g;
  • veganiškas Kabuki šepetėlis;
  • kosmetinė.
       
      Trumpai pabandysiu apibūdinti, kuo LaMav kosmetika apskritai skiriasi nuo kitų ekologiškų gamintojų. Svarbiausias jos išskirtinumas, kad visi gaminiai (įskaitant veido priežiūros produktus) yra skirta brandžiai, pigmentuotai odai, kovojama su pirmaisiais odos senėjimo požymiais. Visos sudedamosios dalys yra 100 proc. augalinės kilmės, tą patvirtina ne vienas su ekologija siejamas sertifikatas, bei sudėtys praturtintos bio-aktyviomis medžiagomis. 
     Su nuolaidos kuponu ne iškart puoliau pirkti pudrų. Nors internetu jau buvo galima įsigyti ilgai trokštos prekės, tačiau nedrįsau pirkti nepačiupinėjusi gyvai. Juk reikia tinkamą atspalvį išsirinkti. O siūloma tikrai nedaug, tik keturios spalvos: light, light/medium, medium, dark (žiūrėkite iliustracijoje). Svyravau tarp light ir light/medium  atspalvių, bet galiausiai pasiėmiau antrąjį.

Nuotrauka iš www.bioeco.lt
INCI: Mica (CI 77019), Zinc Oxide (CI 77947), Titanium Dioxide (CI 77891), Ascorbyl Tetraisopalmitate,* Rosa Canina (Rosehip) Seed Extract, may contain (+/-) Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007), Tin Oxide (778161).
*sertifikuoti ekologiški ingredientai

Mineralinis makiažo pagrindas


     Tik paėmus į rankas iškart krito į akis pudros žerėjimas, sudėtyje yra daug žėručio, kas mane išgąsdino, nes turiu linkusią riebaluotis odą, o papildomas žerėjimas man tikrai ne prie širdies. Tačiau ant odos pudra tikrai neblizga, o suteikia tokį natūralų skaistumą. Man patiko, kad veidas padengtas šia pudra atrodo labai natūraliai, nėra kaukės ar "miltuoto" efekto, atspalvis prisitaiko prie veido spalvos. Makiažo pagrindas suteikia švelnų maskavimo efektą. Dar didelis pliusas, kad gaminys turi apsaugą nuo saulės, nors ji nedidelė, SPF15, tačiau geriau negu nieko. O sudėtis papildyta vitaminu C ir erškėtuogių aliejumi, kurie kovoja su ankstyvu senėjimu, bet ir saugo odą nuo laisvųjų radikalų. O kadangi įpusėjau trečią dešimtį (kaip šiurpiai skamba), jau galiu naudoti brandžiai odai skirtas priemones. 
     Pudra labai lengva padengti veidą, su dideliu šepetėliu sukamaisiais judesiais kelis kartus perbrauki ir padengi veidą. Šiai pudrai naudoju savo Real Teachniques Multitask Brush, nes birios pudros šepetėlis Powder Brush tiesiog per didelis tokiam indeliui. Pats padengimo procesas greitas ir be jokių dryžių, net nesinori prisiminti skystų makiažo pagrindų. Net su LaMav BB kremu sunkokai randu bendrą kalbą. Iš tikrųjų abejoju ar sunaudosiu iki galiojimo laiko pabaigos (ant mano veidoatrodo per tamsiai), o vat birios pudros indelio (8 g) man pakako net 5 mėnesiams.

Matinė užbaigiamoji makiažo pudra


INCI: Mica (CI 77019), Ascorbyl Tetraisopalmitate, *Rosa Canina (Rosehip) Seed extract, may contain (+/-) Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).
*sertifikuoti ekologiški ingredientai
    Antrasis produktas, matinanti pudra, skirta odos blizgeliui panaikinti ir kuo ilgiau išlaikyti makiažą nepriekaištingos išvaizdos. Ji sugeria riebalų perteklių tepant prieš makiažo pagrindą arba dengiant po to, sukuriamas veido matiškumas. Sudėtyje taip pat yra "anti-age" medžiagų. Nors pudra yra gelsvos spalvos, tačiau veido atspalvis nuo to nepakinta. Pudra padeda ilgiau sulaikyti veido blizgesį, tačiau iki vakaro tikrai neištempsite. Norit to ar ne, tačiau  dienos eigoje privalėsite pasipudruoti nosytes. Nedidelė pakuotė yra su apsauginiu dangteliu nuo miltelių išbyrėjimo, todėl ją patogu kasdien nešiotis savo rankinuke. 
    Pagrindinis mano pastebėtas minusas, kad 3 g pakuotė yra gerokai per maža, galėtų turi bent jau kokie 5 g. O ir kaina palyginti didžiulė tokiai pakuotei. 

Bronzantas Sunkissed




INCI: Mica (CI 77019), Zinc Oxide (CI 77947), Ascorbyl Tetraisopalmitate, *Rosa Canina (Rosehip) Seed extract, may contain (+/-) Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).
*sertifikuoti ekologiški ingredientai

    Apskritai bronzantus retokai naudoju savo makiažo rutinoje. Dažniausiai dėl laiko stokos praleidžiu šį žingsnį, o ir dieniniam makiažui nėra būtina prievolė. Todėl šios priemonės man užteks ilgiausiai. 
    Kaip ir matinanti pudra, bronzantas yra 3 g indelyje. Pakuotė nedidelė, todėl galima įsimesti į mažą delninukę. Sudėtyje yra žėručio, todėl jūsų veidui duos švytėjimo, skaistumo, kontūruojant išryškins veido bruožus. Svarbu tik nepadauginti priemonės. Sklaidosi ant odos gerai. Kadangi priklausau vasaros tipui (spėju jog "Soft Summer"), todėl man labiau patiktų šalto atspalvio bronzantas, o LaMav yra šilto atspalvio.

Kabuki šepetėlis



     Mineralinė pudra yra neatskiriama nuo Kabuki šepetėlio, nes nei pirštais nei kempinėle jos "neuždėsi" ant veido. Šis šepetėlis šimtu procentų veganiškas, pagamintas iš sintetikos ir medienos. Šėreliai nėra natūralūs, tačiau minkšti ir tankūs. Birias priemones reikia švelniais sukamaisiais judesiais įtrinti į veido odą. Kadangi šepetėlis nedidelis (tik 10 cm aukščio), puikiai tinka nešiotis kasdien su savimi kosmetinėje.
      Į rinkinį taip pat įeina ir rožinė kosmetinė su LaMav firmos logotipu, žiūrėkite nuotrauką apačioje. Į ją telpa visos būtinos kosmetikos priemonės.
Nuotrauka iš www.lamav.lt
    Pasidžiaugiau galimybe išbandyti LaMav mineralinę kosmetiką, kuri yra ne tik sveika, kokybiška, bet netgi ir padeda kovoti su pirmaisiais senėjimo požymiais. Tačiau pabaigusi visus produktus dar ilgokai negrįšiu prie šios linijos. Kodėl? Visų pirma, tas nesuvaldomas smalsumas:) Jau žiūriu į priekį ir svajoju išbandyti naujus mineralinės kosmetikos gamintojus. Šiuo metu laukiu iš JAV atkeliaujant siuntinuko su "Faerie Organics" mineralinės pudros mėginukais. Laukite apžvalgos su Lietuvoje dar nematytu prekės ženklu. Ir antra, LaMav kosmetika yra tikrai nepigi, todėl man dar kol kas yra  skaudu atsisveikinti su tokia pinigų suma perkant be jokių nuolaidų. 
    Tikiuosi jums apžvalga patiko ir laukite naujų straipsnių:)

Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą